Aktuellt

Artikel i ÖA 2023-10-06

Debattartikel i ÖA gällande bröstcancerrapporten 2023. Viktigt att alla får gå på mammografiscreening. Mammografi räddar liv och alla måste få möjlighet till detta.

06 oktober 2023

1

Bröstcancerrapporten 2023

Rädda fler liv med riktade informationsinsatser! För att minska utanförskapet i mammografiscreening föreslår vi att alla regioner rekryterar hälsoguider. Med riktade informationsinsatser kan alla få möjlighet att förstå varför det är viktigt att gå på mammografi.

29 september 2023

Återfall i bröstcancer 800x400

ÅTERFALL I BRÖSTCANCER – ORO OCH VARNINGSTECKEN

Efter en avklarad behandling av bröstcancer är det inte säkert att man enbart känner lättnad. Vi vet av erfarenhet att rädslan för återfall finns hos många, och att det kan vara lätt att oroa sig vid minsta symtom. Att vara vaksam på ett sunt sätt är klokt – men vad ska man vara uppmärksam på? När ska man söka vård och hur kan man hantera sin oro? I vår nya folder försöker vi svara på de frågorna.

24 augusti 2023

Zeina_IMG_4504 800x400px

Matprofilen Zeina Mourtada är vår nya ambassadör!

Vi är både glada och tacksamma över att matprofilen och tv-kocken Zeina Mourtada tackat ja till att bli vår nya ambassadör. Zeina har själv upplevt bröstcancer på nära håll, då hennes pappa behandlats för sjukdomen. Nu vill Zeina vara med och sprida kunskap om vikten av tidig upptäckt och få fler att bidra till forskningen. – Jag är oerhört stolt inför det här fina uppdraget. Min förhoppning är att jag kan nå ut till människor från olika bakgrunder och kulturer med information om mammografi och självundersökning, säger Zeina.

12 april 2023

Bröstcancerförbundet 221126 237

Bröstcancerförbundet 40 år samt ordförandestämma

Maria Svensson ordförande i Bröstcancerföreningen Örnsköldsvik och Isabella Scandurra ledamot i förbundsstyrelsen (också från Örnsköldsvik). Vi fick delta i Bröstcancerförbundets 40 års firande samt den årliga ordförandestämman. Det var givande, utvecklande och inspirerande för vårt framtida arbete.

01 december 2022

Datumlotteriet inlägg aktuellt webb

Datumlotteri - stöd Bröstcancerföreningen Örnsköldsvik

Börja prenumerera på en datumlotteri och stöd din förening

10 november 2022

susanne-dieroff-hay-fb

VILL DU RÄDDA LIV? SKRIV UNDER VÅRT UPPROP!

Att upptäcka en bröstcancer tidigt förbättrar prognosen och möjligheten till framgångsrik behandling. Men för var tionde kvinna räcker inte mammografi för att upptäcka en tumör. Därför lanserar vi nu ett upprop för individanpassad screening. Skriv under och sprid vidare! Månaden oktober är snart slut.

28 oktober 2022

Bild bröstcancerrapport 2022

Bröstcancerrapporten 2022

En smartare, individanpassad bröstcancerscreening kommer att rädda liv. Det är vad årets bröstcancerrapport vill belysa.

13 oktober 2022

alexander-shatov-_tF3vug2FhQ-unsplash

Instagram

Bröstcancerföreningen Örnsköldsvik har nu skaffat ett Instagramkonto. Där kan du följa oss vad som är på gång och vad som har hänt. Det ska vara lätt att få information och hänga med vad Bröstcancerföreningen Örnsköldsvik gör just förtillfället. Börja följa oss så missar du ingenting. Länken är längst ner på sidan. https://www.instagram.com/bcfornskoldsvik/

12 oktober 2022

Bröstmönster

#bekämpabröstcancer #röstenförbrösten

Var tionde kvinna som kallas till mammografi har mycket täta och svårundersökta bröst. Det innebär att brösten behöver undersökas både oftare och med andra metoder än mammografi, eftersom tät körtelvävnad kan göra en eventuell tumör svår att upptäcka. Ställ dig bakom vårt upprop för kvinnors rätt till individanpassad screening. Skriv under på bröstcancerförbundet.se/vistårbakom

30 september 2022

yoga

DigiYoga CaRe - Digital Yoga Intervention in Cancer Rehabilitation

I region Örebro drivs ett forskningsprojekt om hur fatigue, stress och tillfrisknande kan påverkas av yoga. Titta på bifogad film om just du skulle kunna vara med i denna digitala studie region Örebro driver. Kriterier och kontaktuppgifter finns i filmen.

14 september 2022

3

Moälvens drakar

Bröstcancerföreningen Örnsköldsviks medlemmar blev inbjudna att prova på att paddla en drakbåt med Moälvens drakar den 15 juni 2022. Vi var 13 deltagare som deltog. Vi fick information om Moälvens drakar historia, information om säkerhet samt hur man paddlar en drakbåt. Vi övade på land med torrpaddling och sedan sjösatte vi Älvan som skulle ta oss ut i vackra Moälven. Efteråt bjöd vi på fika till alla. Vi hade en underbar kväll med mycket skratt kämpaglöd och nya kontakter.

20 juni 2022

missa_ingen_klamdag.width-800 (1).png

Swisha Klämmogram i samband med Internationella kvinnodagen den 8:e mars

02 mars 2022

Skärmklipp.PNG

Program 2022

Tryckfelsnisse har varit framme och gjort några fel. Programmet är för 2022 och mobilnumret som gäller är 070-622 65 69 och inget annat

10 november 2021

pappa_dotter_leende_rektangel.2e16d0ba.fill-1600x800.jpg

Gåvomottagare – skattereduktion för månadsgivande

Nu har du som månadsgivare till Bröstcancerförbundet möjligheten att få tillbaka 25 procent på din gåva från Skatteverket. Det innebär att om du skänker 400 kronor till bröstcancerforskningen per månad så betalar du bara 300 kronor.

18 maj 2021

nedladdning.jpg

VÄLKOMEN att lyssna på inspelning med Professor László Tabár

Detta ska Professor László Tabár prata om i sin föreläsning - de uppenbara, yttre tecken på bröstförändringar och sjukdomar, blodaktig och halmgul sekret ur bröstvårtan, mammografi undersökning, varför utför man mammografi på den sida där bröstet har blivit bortopererad? Bröstcancer hos män

15 april 2021

Johan Ahlgren 800x400.jpg

Bröstcancer och covid-vaccination – så funkar det

Påverkar cytostatikabehandling effekten av vaccination mot covid-19? Vem ser till att jag får min vaccination? Det är många som hör av sig till oss med frågor om bröstcancer och vaccination mot covid-19. Därför har vi intervjuat den erfarne onkologen Johan Ahlgren om vad som gäller.

22 februari 2021

GettyImages-509718676_R_800x400.2e16d0ba.fill-1600x800.jpg

Fysisk aktivitet – det händer i kroppen när du rör på dig

Vad är det som gör att fysisk aktivitet ger så många positiva effekter både under och efter en bröstcancerbehandling? Det är något som intresserar forskarna Sara Mijwel och Daniele Cardinale. "Ju svagare du är desto mindre aktiv blir du och då är allt jobbigare, inklusive behandlingen", förklarar Daniele Cardinale.

18 februari 2021

Varumärkesfilm_Bröstcancerförbundet_2020_collage 3 800x400px.jpg

Tillsammans höjer vi rösten för brösten – se filmen!

Här berättar våra medlemmar, samarbetspartners, ambassadörer och framstående forskare inom bröstcancer varför de engagerar sig i vår verksamhet. "Jag jobbar som bröstkirurg på Sankt Görans sjukhus och jobbar ihop med Bröstcancerförbundet genom att bedriva forskning som försöker se till att den kirurgi som görs inte är mer omfattande än vad som verkligen behövs", säger Jana de Boniface, bröstkirurg och forskare. Varma tack till er alla ♥

29 september 2020

Bröstcancerförbundet_rosa profilbild800.400px.jpg

Färga sociala medier rosa med oss

Den 24 september färgar vi sociala medier rosa i en digital manifestation för bröstcancerforskningen. Byt till en rosa profilbild inför Rosa Oktober du också! På så sätt visar du ditt stöd för alla bröstcancerdrabbade, samtidigt som du hjälper Bröstcancerförbundet att synliggöra vårt livsviktiga arbete med att bekämpa bröstcancer. Ett lätt sätt att göra skillnad!

29 september 2020